Hastanemizde 2016 yılından beri hizmet vermekte olan 5 yataklı Uyku laboratuarı’nda uyku ilişkili solunum bozuklukları, insomniler ve hipersomniler, uyku ilişkili hareket bozuklukları gibi hastalıkların tanısal değerlendirmesi; takip ve tedavi yöntemi gerçekleştirilmektedir.
Özellikle erkeklerde %4, kadınlarda %2 gibi bildirilebilen görülme sıklığı ile obstruktif uyku apne sendromu; horlama, gün içi uykululuk uykuda gözlenen nefes durması gibi şikâyetlerin varlığında şüphenilen ve tanısal inceleme gerektiren önemli bir sağlık sorunudur. Uyku sırasında üst solunum yolunu açık tutan mekanizmaların yetersiz kalması sonucu oksijenlenmenin bozulduğu ve uykuda bölünmelerin yaşandığı bu tablonun tanınması ve uygun tedavi edilmesi; izlemde gelişebilecek yahut kötüleşebilecek kalp-damar hasatlıkları, akciğer hastalıkları, nörolojik, psikiyatrik endokrinokolojik ve gastrointestinal rahatsızlıkların önüne geçilebilmesi açısından önemli yer tutmaktadır.
Hastalar uyku laboratuvarımızdaki tek kişilik odalarda bir gecelik tanısal polisomnografi testi ile değerlendirildikten sonra; pozitif hava yolu basıncı (PAP) tedavisi gerektiren olgular belirlenmekte ve bu hastalarımız için tedavi çekimleri planlanmaktadır.
Hastanemizde ayrıca gündüz aşırı uykululuk yakınmaları ile bulgu veren hipersomnolensin santral bozuklukları ve hipersomni durumları, gerekirse çoklu uyku latans testi (MSLT) ile değerlendirilmekte; video eşliğinde yapılan tanısal polisomnografi çekimleri ile uyku ilişkili hareket bozuklukları ve parasomnilere ilişkin detaylı inceleme de mümkün olmaktadır.