Whipple Yöntemi ile Pankreas Kanseri Ameliyatı

Güncelleme Tarihi: 14/06/2019

Hastanemize pankreas kanseri nedeniyle başvuran Y.H.’nin tedavisi,  Gastroentroloji Cerrahı Op. Dr. İlter KIRMIZI ve ekibi tarafından Whipple tekniği ile yapılan ameliyatla gerçekleştirildi.

Kanser türleri arasında ciddi bir belirti vermeden çok sinsi ilerlemesi ile bilinen pankreas kanserinin cerrahi tedavisinde kullanılan ve sonuçları yüz güldürücü olan Whipple tekniği hastalar için umut olmaktadır.

Özellikle erken evrelerde belirti vermeyen bu kanser türünde,  karın ağrısı, kilo kaybı ve sarılık gibi belirtilerle hastaneye başvuran hastalarda genelde pankreas kanseri çok ileri evreye gelmiş bulunmaktadır. Bu aşamada pankreas kanserinde hiç vakit kaybetmeden ameliyatla tümörü tamamen çıkarmak, tümörün başka yerlere sıçramaması için tek seçenek olmaktadır. Pankreasın baş ve boyun kısmı ile birlikte safra yollarının on iki parmak bağırsağının tamamı ve midenin bir kısmını da içine alarak tümörel kitlenin tamamen çıkarılması şeklinde yapılan Whipple ameliyatı, pankreas kanserli hastanın yaşam kalitesini yükseltmekte ve yaşam süresini uzatmaktadır.

Hastanemizde ilk kez benzer şikayetlerle yaptığı başvuru sonrası Y.H. isimli hastaya pankreas kanseri tanısı konularak uygulanan ve cerrahinin en büyük ameliyatlarından biri olan Whipple ameliyatı başarı ile uygulanarak tedavisi yapılan hastamız cerrahi şifa ile taburcu edilmiştir.

• WhatsApp Image 2019-06-14 at 16.10.16 (1).jpeg
  • WhatsApp Image 2019-06-14 at 16.10.15.jpeg