2019 yılı HAP Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi: 12/06/2019

Aydın Devlet Hastanesi 2019 Hastane Afet Ve Acil Durum Planlaması Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi.

Yaşanabilecek olağan dışı durumlar sonrasında hastanenin kendi kendine yetebilirliğini test etmek, kriz yönetme alışkanlığını pekiştirmek ve personelin görev ve sorumluluk bilincini kazanmalarını sağlamak amacıyla her yıl değişik afet senaryoları üzerinden tatbikatlar yapılmaktadır.

Bu yıl ki tatbikatta senaryo gereği C blok poliklinik zemin katında elektrik kontağından büyük bir yangın meydana geldi. Hastane Başhekim Vekili Uzm. Dr. Erhan EKEN tarafından Hastane Acil Eylem Planı çerçevesinde görevli personeller olay yönetim merkezine çağrıldı ve tahliye emri verildi. Koordinasyon yetkilisi,  sivil savunma uzmanı, halkla ilişkiler yetkilisi, tıbbi teknik danışma kurul yetkilisi operasyon, planlama, lojistik ve finans ekipleri hastane afet yöneticisi başkanlığında ilk durum değerlendirmesi yaptı. Gerekenlerin yapılması için talimat verdi. Yaşanan bu durum karşısında hastane içindeki hastalar tahliye edildi. Yangından 12 hastanın etkilendiği öğrenildi. Oluşturulan triaj alanında muayeneleri gerçekleştirilen hastaların 8'i sarı alana alınarak oksijen tedavisine başlandı. Yoğun bakım ihtiyacı olan 4 hastadan ikisi ADÜ ve Atatürk Devlet Hastanesine sevk edildi.

Olası bir yangına hazırlık düzeyini artırarak; hızlı, uygun ve etkili müdahalede bulunmak amacıyla  yoğun bakım, TRSM, acil servislerin ve itfaiyenin katılımıyla gerçekleştirilen bugünkü tatbikat başarıyla tamamlanmıştır. Tatbikata katılan personelimize teşekkür ederiz.

• DSC_1662.JPG
  • DSC_1696.JPG