Psikiyatri Servisi Hastalarımızın İş Uğraşı Sergisi

Güncelleme Tarihi: 15/02/2019

Aydın Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde yatan hastaların, uğraşı terapisinde ortaya çıkardıkları ürünler Psikiyatri Servisinin önüne açılan masalarda sergilendi.

Hastaların el becerilerini arttırarak, işlevselliklerini desteklemek, duygularını sanat vasıtasıyla ifade etmesini sağlamak  amacıyla Aydın Halk Eğitim Merkezi  tarafından yönlendirilen bir  İş Uğraşı  Eğitmeni ile, haftanın dört  günü, hastanemiz Psikiyatri servisinde yatan hastalarla resim, örgü, sabun ve keçe çalışmaları yapılmaktadır.

Psikiyatri hastalarının tedavilerine yardımcı olmak amacıyla uygulanan uğraşı terapisi sayesinde hediyelik eşya üreten hastaların ürünleri, açılan sergide satışa sunulmuştur. Hastaneye gelen ziyaretçiler ve hastane çalışanları tarafından satın alınan ürünlerin geliriyle yeni malzemeler alınmakta bu şekilde uğraşı terapisi devam ettirilmektedir.