Aydın Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Yatak Sayılarını Artırdı

Güncelleme Tarihi: 14/02/2018

Aydın Devlet Hastanesinde Üçüncü ARS(Anestezi ve Reanismasyon) Yoğun Bakım Ünitesi Hizmete açıldı.

Her geçen gün açtığı yeni birimlerle gücüne güç katan Aydın Devlet Hastanesi yoğun bakım yatak sayısını 60’ a yükseltti. Göğüs Hastalıkları (1. Basamak),  Nöroloji (1. Basamak),  Dahiliye (2. Basamak), Koroner (2. Basamak),kritik hastaların bakıldığı Kardiyovasküler Cerrahi (3. Basamak) ve 2 adet Anestezi ve Reanimasyon (3. Basamak) yoğun bakım üniteleri bulunan Aydın Devlet Hastanesi, daha fazla hastaya hizmet verebilmek amacıyla 8 yatak kapasiteli üçüncü Anestezi ve Reanimasyon Ünitesini hizmete açmıştır.

Yoğun bakım ünitelerini açmaktaki amaçlarının, hastaların il dışına sevkinin önlenmesi, bu sebeple oluşan zaman ve maddi kayıpların önüne geçilmesi, aynı zamanda il dışına sevk sırasında oluşabilecek risklerden hastaları korumak ve tedavilerini kendi şehirlerinde sürdürmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Refik KUNT, “Türkiye genelinde yaklaşık 35.000 yoğun bakım yatağı bulunmakta olup bu rakam dünya standartlarının üzerindedir. Aydının hasta kabulü en fazla olan hastanelerinden biri olan hastanemizde de yoğun bakım ünitelerine çok önem vermekteyiz. Şu an itibariyle 60 yoğun bakım yatağı; uzman hekimlerimiz ve yoğun bakım sertifikalı hemşirelerimizle hizmet vermekteyiz. Üçüncü basamak yoğun bakım hizmetleri sayesinde ölümle yaşam arasında duran insanların hayata tutunmasını sağlayabiliyoruz. Aydın halkına hizmet için İl Sağlık Müdürlüğümüzün desteği ile hastanemizin kapasitesinin kaliteli ve etkin bir şekilde artırılmasına yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

• yb.JPG
  • Göğüs yoğun Bakım (11).JPG