14 Kasım Dünya Diyabet Günü Etkinlikleri

Güncelleme Tarihi: 14/11/2018

Diyabet, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir halk sağlığı sorunudur. Tıp tarihinde, 1921 yılında insülini bularak diabet hastası milyonlarca hastanın tedavisini mümkün kılan Fredrick Bantig'in doğum yıl dönümü anısına, her yıl 14 Kasım'da “Dünya Diyabet Günü” değişik tema ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.
Dünya Diyabet Günü 2018 ve 2019 yılları teması Diyabet ve Aile’dir. Bu yıl ki kampanyada aile temasının seçilmesiyle Diyabetin aile üzerindeki etkisi konusunda farkındalık yaratmak ve bu hastalıktan etkilenenlerin ailelerini Diyabetin yönetimi, bakımı, önlenmesi rollerinde desteklemek hedeflenmiştir.
Bu amaçla Dünya Diyabet günü kapsamında Aydın Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Fevzi YAVUZYILMAZ, Başkanlarımız, Başkan Yardımcılarımız, Efeler İlçe Sağlık Müdürümüz, Aydın Devlet Hastanesi Başhekimimiz ve hastane yöneticilerimiz ile diyabetli çocuklarımız ve aileleri katılmıştır.
Aydın Devlet Hastanesinde görevli Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Oğuzhan AKSU tarafından diyabetli çocuklarımıza ve ailelerine diyabet konulu seminer verilmiş, eş zamanlı olarak hastane bahçesinde, Sağlıklı Yaşam Aracımız ile kan şekeri ölçümü, broşür dağıtımı ve bilgilendirmeler yapılmıştır.
Program sonunda Aydın Devlet Hastanesi bahçesinde, diyabet için birleşmeyi ve bir araya gelmeyi temsil etmesi sebebiyle Dünya Diyabet Gününün simgesi mavi halka oluşturulmuş ve diyabetli çocuklarımızla birlikte aynı anda gökyüzüne mavi balonlar uçurulmuştur.