TRSM Danışanlarımızın Dünya Ruh Sağlığı Günü Etkinliği

Güncelleme Tarihi: 11/10/2018

Ruh sağlığı ve ruhsal hastalıklar konusunda farkındalığı arttırmak ve anlaşılırlığı sağlamak amacıyla 1992 yılından itibaren her yıl 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü olarak kutlanmaktadır.

Ruh sağlığı gününün her yıl kutlanmasındaki temel hedefler arasında; ruhsal hastalıklarının tedavisini geliştirmek, bu hastalıklara sahip bireylerin sesini duyurabilmek, toplum içerisinde ruh sağlığı konusunda bilgi ve anlayışın artmasını sağlamak ve bireylerin yaşam işlevlerini koruyup desteklemek yer almaktadır.

Hastanemiz Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Efeler Halk Eğitim Merkezinin 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü dolayısıyla  ortaklaşa hazırladıkları konser ve halk oyunları gösterisi renkli görüntülere sahne oldu.

Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Kongre Salonu'nda gerçekleştirilen programa, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aslı Candal, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Selma Özcan, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mete ERKİ, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Erol Dinçer, Kuşadası Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Yusuf Kuyucu, Aydın Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcıları, Uzm.Dr. Erhan Eken, Dr. Alpay Alp, Uzm.Dr. Metin Öztürk Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Seviye Taç, İdari Mali Hizmetler Müdürü Gökçehan Kandilli, Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Oğuz Sarıoğlu, Hastane Müdür Yardımcıları, Kuşadası Devlet Hastanesi ve Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Danışanları, Nazilli Huzurevi Sakinleri ile Aydın Devlet Hastanesi TRSM danışanları  danışanların aileleri ve ve hastane personelleri katıldı.

Program sonunda protokole Danışanlar tarafından yapılan ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri için simge olan Mavi at figürlü sabunlar dağıtıldı.