2018 Yılı Hastane Afet Ve Acil Durum Planlaması Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi: 01/06/2018

Aydın Devlet Hastanesi 2018 yılı Hastane Afet Ve Acil Durum Planlaması (HAP) Tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi.

Tatbikatın amacını; yaşanabilecek olağan dışı durumlar sonrasında hastanenin kendi kendine yetebilirliğini test etmek, kriz yönetme alışkanlığını pekiştirmek ve personelimizin görev ve sorumluluk bilincini kazanmalarını sağlamak olarak sıralayabiliriz.

Tatbikatta senaryo gereği Efeler ilçesinde meydana gelen 6.3 şiddetindeki deprem sonrasında hastanenin farklı noktalarında, yangın, hasar ve cihazlarda arızalar oluştu. Hastane başhekimi Uzm. Dr. Refik KUNT tarafından Hastane Acil Eylem Planı çerçevesinde görevli personeller olay yönetim merkezine çağrıldı. Koordinasyon yetkilisi,  sivil savunma uzmanı, halkla ilişkiler yetkilisi, tıbbi teknik danışma kurul yetkilisi operasyon, planlama, lojistik ve finans ekipleri hastane afet yöneticisi başkanlığında ilk durum değerlendirmesi yaptı. Gerekenlerin yapılması için talimat verdi. Yaşanan bu durum karşısında hastane içindeki hastalar kısmi olarak tahliye edildi. Dışarıdan hastaneye ambulans ve ayaktan olmak üzere birçok yaralı geldi. Bunun üzerine acil servis triaj alanı kurularak ayakta bakım alanı ve ilave bakım alanı oluşturularak acil sıkıntısız bir şekilde yönetildi.

60 personel 30 stajyer öğrenci, 3 ambulans, ameliyathane, yoğun bakım, TRSM ve acil servislerin katılımıyla gerçekleştirilen bugünkü tatbikatla olağanüstü bir durumda kendi kendimize yetebilirliğimiz test edilmiştir.

Birinci derece deprem kuşağında yer alan Aydın’da hastane olarak meydana gelebilecek bir deprem durumunda hazırlıklı olmamız çok önemli.  Bu gibi durumlarda güvenliğimiz için her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Hastane yönetimi olarak oldukça başarılı ve öğretici geçen aynı zamanda farkındalık yaratan bu uygulamaları farklı afet senaryoları ile de geliştirmeye devam edeceğiz. Tatbikata katılan personellerimize teşekkür ederiz.